Felkészültél már a szülésre, az anya szerepre?

Felkészültél már...

Tették fel többen is a kérdést mostanában a terhességem végén. A válaszom mindig az volt, hogy nem, de nagyon várom már.

Szerintem nem is lehet felkészülni rá, hiszen fogalmam sincs milyen a szülés, milyen az anya szerep. Mivel még nem mentem végig ezeken és nem voltam ebben a szerepben, nem tudom mi vár rám, de állok elébe az új kihívásoknak. 

 

 

Tudom vagyis csak sejtem, hogy nem könnyű sem a szülés, sem pedig az anya szerep. A szüléshez nagyon pozitívan állok hozzá mióta megtudtam, hogy terhes vagyok. Mindig azt mondtam, hogy ha elfolyik a magzatvíz akkor egy óra múlva már meg is van a baba és nagyon könnyű szülésem lesz. A mai napig ezt mondom és remélem ilyen könnyű és gyors lesz a szülésem. De mindez lassan kiderül! :)

 

 

Az anya szerep az amire szerintem senki nem tud felkészülni, hiszen egy teljesen ismeretlen terület az első babát váró nőknek, ahogy nekem is. Nem tudjuk előre hogy milyen lesz a baba, hasfájós lesz-e, átfogja-e aludni az éjszakát vagy óránként felébred, szoptatni fogjuk-e vagy nem tápszert fog kapni. Mindezt csak akkor fogjuk megtudni ha megszületett a baba és hazajöttünk a kórházból. Amúgy azt mondják, hogy mindent tudni fogunk mikor, mit és hogyan kell csinálnunk mert feléled bennünk az anyai ösztön. :)

 

Üzenem minden kismamának, hogy majd alakul minden magától, ne idegeskedjen a terhessége alatt, hogy mi lesz később. 

Ajánló
Kommentek
  1. Én